Letiště Vodochody chce nalákat levné aerolinky a být konkurencí Ruzyni

24. 02. 2009     Letenkář.cz

Letiště Vodochody se hodlá zaměřit zejména na nízkonákladové a charterové lety. Chce na nich odbavit o dva miliony lidí víc, než plánovalo. Společnost Penta, která letiště vlastní už předložila úřadům projekt, který počítá s vybudováním dalších pojezdových drah umožňujících zvýšení kapacity vzletové a přistávací dráhy. Podoba letiště Vodochody má být maximálně přizpůsobena potřebám nízkonákladových aerolinií. Počítá s jednoduchým systémem provozních ...

Štítky:
Letiště Vodochody

Zdroj: Letenkář.cz

Online rezervace letenek:

  • Konkurence pro letiště Praha Ruzyně – Vodochody

    (19.01.2010, Akční letenky.cz) Letiště Praha Ruzyně by se mohlo podle zpráv z minulého týdne dočkat konkurence v podobě letiště Vodochody, které by mělo být transformováno na moderní mezinárodní letiště pro veřejnost. I pražské letiště by tak mělo své sekundární letiště, které by bylo zaměřené zejména na nízkonákladové letecké společnosti.

  • Na středoevropský trh vstoupí nový lowcost Danube Wings

    (23.01.2009, Letenkář.cz) I přes krizi v letecké doprvě, chce od konce března chce začít létat z Bratislavy nový nízkonákladový dopravce Danube Wings, který dosud provozoval pouze charterové lety vrtulovými letadly. Z Bratislavy chce Danube Wings začít létat kromě jiného do Švýcarska či Itálie a na vnitrostátní lince do Košic se pak stává přímým konkurentem lowcostu SkyEurope.

  • Současnost a budoucnoust bratislavského letiště

    (20.04.2009, Letenkář.cz) Bratislavské letiště, které nabízí spojení hlavně s britskými, italskými a španělskými destinacemi, chce přilákat českou klientelu. Letiště Bratislava, jehož nejúspěšnější dopravci jsou společnosti Ryanair a SkyEurope, chce tak na jih Moravy zavést i autobusové linky. O těchto aktuálních i budoucích plánech letiště Bratislava udělal deník E15 rozhovor s ředitelem divize obchodu a marketingu Radkem Zábranským. Přečtěte si celý rozhovor na E15.

  • Obliba českých regionálních letišť stoupá

    (11.03.2009, Letenkář.cz) Pro mnohé klienty jsou tato letiště dostupnější, parkování bývá zadarmo a občerstvení před odletem je levné. Alespoň ve srovnání s cenami na Ruzyni. Počet cestujících, kteří prošli letišti v Brně, Ostravě, Pardubicích a Karlových Varech, dosáhl 1,017 milionu, což je o dvanáct procent víc než rok předtím. Největší úspěch v pomyslné soutěži zaznamenalo brněnské letiště v Tuřanech. Jeho služeb využilo poprvé v jeho historii přes ...


Sponzorované odkazy