Aerolinky prodělaly přes osm miliard dolarů

03. 03. 2009     Letenkář.cz

Světové aerolinky loni prodělaly více než osm miliard dolarů. Vyplývá to z údajů, které zveřejnila Mezinárodní asociace pro leteckou dopravu (IATA). Ta původně odhadovala, že loňská ztráta aerolinek činila pět miliard dolarů. Aerolinky loni poškodil nejprve prudký nárůst cen ropy, později pak globální finanční a ekonomická krize, jež výrazně snížila poptávku po letecké přepravě. V samotném čtvrtém čtvrtletí, ...

Štítky:
IATA

Zdroj: Letenkář.cz

Online rezervace letenek:

  • WizzAir spustil odbavení přes internet

    (04.11.2009, Akční letenky.cz) Oblíbená nízkonákladová letecká společnost WizzAir spustila možnost odbavení přes internet (online check in). Prvním místem, kde je možné této služby využít, je maďarská Budapešť, následovat by ji měla i další města. Odbavení přes web aerolinky je možné nejdříve 7 dní nejpozději 3 hodiny před odletem.

  • Odbavení přes mobil na Letišti Praha Ruzyně

    (29.06.2009, Akční letenky.cz) Letiště Praha zavedlo novinku - systém, který aerolinkám umožní, aby se jejich cestující odbavili prostřednictvím mobilního telefonu nebo PDA zařízení. Jako první rozšířila své služby o odbavení přes mobil letecká skupina AIR FRANCE KLM. Od 26. června se pasažéři směřující do Amsterdamu dostanou do letadel s palubní vstupenkou na displeji telefonu.

  • Odbavení přes mobil na Letišti Praha nyní i s Lufthansou

    (09.07.2009, Akční letenky.cz) Odbavení přes mobil na letišti Praha Ruzyně nyní umožňuje i letecká společnost Lufthansa. Od 26. června 2009 se cestující mohou nově odbavovat právě pomocí mobilního telefonu. Jako první tuto službu zavedla letecká společnost Air France KLM, ihned po ní se připojila i aerolinka Austrian Airlines.

  • Aerolinky se dohodly na letech přes Atlantik

    (16.08.2008, Letenkář.cz) Britské aerolinky British Airways, americké American Airlines a španělská Iberia podepsaly dohodu o vytvoření aliance u letů mezi Severní Amerikou a Evropou.


Sponzorované odkazy


Letenky do Bulharska

Štítky

Zobrazit všechny štítky



Užitečné odkazy

Diskuze na Airways.cz
Diskuze o letenkách a aerolinkách.
PRG.aero
Oficiální web pražského letiště.
Letecká doprava
Letenky a letecká doprava v katalogu InFirmy.cz.
Nepravidelná slovesa
Před cestou si zopakujte anglická nepravidelná slovesa.
Levné letenky
Letenky do celého světa na Letuška.cz.