Aerolinky ztrácejí miliony kufrů

18. 03. 2009     Letenkář.cz

Podle zprávy Rady uživatelů letecké přepravy (AUC), britské organizace, která zastupuje zájmy leteckých pasažérů, ztratily v roce 2007 aerolinky po celém světě 42 milionů kusů zavazadel. Více než milion z nich se ke svým majitelům už nikdy nevrátilo. V roce 2006 se zatoulalo 34 milionů zavazadel. Relativně nejmenší riziko, že se jejich kufr ztratí, podstupují podle AUC pasažéři nízkonákladových dopravců, kteří cestují většinou ...

Zdroj: Letenkář.cz

Online rezervace letenek:

  • easyJet: 6 milionů cestujících na/z letiště Praha

    (01.02.2010, Akční letenky.cz) Nízkonákladová letecká společnost easyJet se může pochlubit 6 miliony přepravených cestujích z nebo na letiště Praha. Největší poptávka z Prahy je po letenkách do Anglie – konkrétně po trasách Praha – Londýn (v nabídce je Gatwick i Stansted) a Praha – Bristol. Třetí nejvyhledávanější destinací je pak italské Miláno.

  • Germanwings zlevňuje letenky po Evropě

    (03.03.2010, Akční letenky.cz) Německá nízkonákladová letecká společnost Germanwings spustila další akci na levné letenky. Akční nabídka již od €19,99 za jednosměrné letenky včetně daní platí pouze do neděle 7. března 2010. K dispozici jsou hned dva miliony letenek v období od 13. března do 30. října 2010. Aerolinka Germanwings létá také denně do České republiky.

  • Karlovarské letiště odbavilo 71 tisíc lidí

    (04.03.2009, Letenkář.cz) Karlovarské letiště odbavilo v loňském roce téměř o 17 procent více cestujících než v roce 2007. Terminálem prošlo kolem 71 tisíc pasažérů. Tranzitních cestujících letiště loni evidovalo 11 100. Dominantní postavení mezi přepravci si udržely ČSA a ruský Aeroflot. Letiště loni hospodařilo se ziskem přes tři miliony korun.

  • Letiště Vodochody chce nalákat levné aerolinky a být konkurencí Ruzyni

    (24.02.2009, Letenkář.cz) Letiště Vodochody se hodlá zaměřit zejména na nízkonákladové a charterové lety. Chce na nich odbavit o dva miliony lidí víc, než plánovalo. Společnost Penta, která letiště vlastní už předložila úřadům projekt, který počítá s vybudováním dalších pojezdových drah umožňujících zvýšení kapacity vzletové a přistávací dráhy. Podoba letiště Vodochody má být maximálně přizpůsobena potřebám nízkonákladových aerolinií. Počítá s jednoduchým systémem provozních ...


Sponzorované odkazy


Letenky do Saudské Arábie

Štítky

Zobrazit všechny štítky



Užitečné odkazy

Diskuze na Airways.cz
Diskuze o letenkách a aerolinkách.
PRG.aero
Oficiální web pražského letiště.
Letecká doprava
Letenky a letecká doprava v katalogu InFirmy.cz.
Nepravidelná slovesa
Před cestou si zopakujte anglická nepravidelná slovesa.
Levné letenky
Letenky do celého světa na Letuška.cz.