Lufthansa vlastní 80% podíl v bmi

15. 05. 2009     Akční letenky.cz

Německá letecká společnost Lufthansa koupila 50% podíl v britské klasické aerolince bmi. Již dříve byla vlastníkem 30%, a spolu se Skandinavian Airlines tak zcela ovládají britskou společnost. Lufthansa se zajímá také o jiné společnosti - již dnes pod ní spadají například švýcarská aerolinka Swiss či německá nízkonákladovka GermanWings.

Štítky:
Germanwings, Lufthansa, Swiss

Zdroj: Akční letenky.cz

Akční letenky - informace o akčních letenkách, nových trasách a novinkách v oblasti levných letenek.
http://www.akcniletenky.cz

Online rezervace letenek:

  • TUI Travel získá podíl v Air Berlin

    (31.03.2009, Letenkář.cz) Cestovní kancelář TUI Travel získá 19,9 procenta v aerolinkách Air Berlin, které jsou druhou největší leteckou společností v Německu. TUI Travel zaplatí za nově vydané akcie 28,5 milionu eur (783,1 milionu korun). Air Berlin v rámci dohody získá podíl 19,9 procenta v německé letecké společnosti TUIfly, která je divizí TUI Travel.

  • easyJet: za půl roku přes 2 miliony nových cestujících

    (14.05.2010, Akční letenky.cz) Jak informuje portál Mediafax.cz, nízkonákladové aerolince easyJet se v poslední době daří. Její podíl na evropském trhu je v současnosti 7,5 %.

  • Ryanair: Zpáteční letenky Bratislava – Boloňa za 264 Kč

    (28.12.2009, Letenky levně) Po nějaké době přináším opět tip na letenky z letiště v Bratislavě, na kterém má největší podíl irský Ryanair. A právě ten nyní přišel s jednosměrnými letenkami za 5 € do několika destinací v Evropě – ne do všech se však za tuto cenu dají skutečně pořídit.

  • Alitalia opět vzlétla díky vstupu Air France-KLM

    (15.01.2009, Letenkář.cz) Aerolinky Alitalia se po dlouhé pauze opět odlepily od země. Včera ráno z Milána vzlétlo první letadlo do brazilského Sao Paula, následovaly i lety vnitrostátní. Cílem nové Alitalie je zvýšit podíl na trhu z 30 na 56 procent. Zisková by měla být nejpozději do dvou let, za další rok pak budou její akcie na burze. Nový start umožnil Alitalii vstup francouzsko-nizozemských ...


Sponzorované odkazy


Letenky do Gibraltaru

Štítky

Zobrazit všechny štítky



Užitečné odkazy

Diskuze na Airways.cz
Diskuze o letenkách a aerolinkách.
PRG.aero
Oficiální web pražského letiště.
Letecká doprava
Letenky a letecká doprava v katalogu InFirmy.cz.
Nepravidelná slovesa
Před cestou si zopakujte anglická nepravidelná slovesa.
Levné letenky
Letenky do celého světa na Letuška.cz.