ČSA šetří, zmenší flotilu a zruší linku do New Yorku

03. 07. 2009     Letenkář.cz

Na ČSA stále více doléhá krize a firma se snaží šetřit. Podle plánu zveřejněného ve čtvrtek aerolinie zruší od letošní zimy přímou linku do New Yorku a zmenší flotilu letadel o deset procent. Nyní firma provozuje padesát strojů. Kromě zrušení jediného celoročního dálkového spoje firma zřejmě zruší či razantně omezí některé evropské linky. Plán vychází z předpokladu, že v letní sezoně dojde k dvoucifernému poklesu počtu cestujících. Letní sezona je přitom pro všechny letecké společnosti nejvýnosnějším obdobím.

Štítky:
ČSA

Zdroj: Letenkář.cz

Online rezervace letenek:

  • ČSA končí s dálkovou flotilou

    (04.07.2009, Letenky levně) České aerolinie zruší svoji dálkovou flotilu. Jedná se zejména o přímé linky z Prahy do New Yorku a do Toronta, které přestanou létat od konce října. ČSA tímto krokem reaguje na ekonomickou krizi a menší zájem o letenky.

  • Alitalia zruší do konce měsíce 100 letů denně

    (19.11.2008, Letenkář.cz) Italská letecká společnost Alitalia zruší do konce měsíce denně 100 ze svých 600 letů. Důvodem jsou pokračující protesty pilotů a palubního personálu. Do konce měsíce má být dokončena dohoda o prodeji zdravé části aerolinek konsorciu italských investorů CAI.

  • Ryanair v říjnu zruší lety kvůli stávce v Boeingu

    (18.09.2008, Letenkář.cz) Irská letecká společnost Ryanair zruší v říjnu více než polovinu svých letů mezi Prahou a Dublinem. Informoval o tom server iDNES.cz s tím, že za zrušení letů může stávka zaměstnanců Boeingu, která zpozdí dodávky nových letadel, s kterými Ryanair počítal. Ryanair podle dat v letovém řádu zrušil lety v deseti dnech mezi 1. až 24. říjnem.

  • WizzAir odejde z letiště Bratislava

    (23.11.2009, Akční letenky.cz) Nízkonákladová letecká společnost WizzAir zruší svou jedinou linku z letiště Bratislava. Od 11. ledna 2010 tak na trase Bratislava – Řím bude létat jen další nízkonákladovka Ryanair. Ta však nelétá na Fiumicino jako WizzAir ale na Ciampino. Hlavním důvodem, proč WizzAir linku ruší, byla zejména neschopnost domluvit se na vhodných podmínkách s letištěm Bratislava.


Sponzorované odkazy