EU tlačí na letecké společnosti, aby odškodnili cestující

30. 04. 2010     Rádi cestujeme

Během šesti dnů, kdy byl v mnoha zemích uzavřen vzdušný prostor, kvůli sopečnému prachu, uvízlo na letištích údajně až 10 mil. cestujících, a bylo zrušeno na 100 tis. letů.Evropská Unie se snaží přimět aerolinky k tomu, aby zaplatili výdaje cestujících, například za ubytování v hotelu. Letecké společnosti se tomu brání. Náklady na pokrytí škod dosahují odhadem až do výše 62 mld. korun.

Štítky:
Sopečný mrak

Zdroj: Rádi cestujeme

Sbíráme pro vás akční levné letenky, levné ubytování, slevy na dovolenou či letenky, užitečné informace.
http://www.radicestujeme.eu

Online rezervace letenek:

  • Letecké společnosti odvážejí domů cestující z Tuniska

    (18.01.2011, Akční letenky.cz) Tisíce rekreantů z celé Evropy zůstalo po pouličních nepokojích uvězněno v Tunisku, které je na pokraji občanské války. Demonstrace propukla nejdříve přímo v hlavním městě Tunisu a postupně se rozšířila. V pátek začali s evakuací největší britské cestovní společnosti Thomas Cook, Thomson a First Choice.

  • Cestující vyhnal kouř v letadle Ryanairu

    (21.12.2010, Rádi cestujeme) Dnes v 10:15 našeho času došlo k evakuaci cestujících z letadla společnosti Ryanair na letišti Kerry v Irsku. Kapitán letu se 160 pasažéry na palubě nařídil evakuaci lidí z letadla poté, co kontrola systému v letadle upozorňovala na kouř v letadle. Incident se stal po bezpečném přistání na letišti v Kerry.  Všichni cestující byli v pořádku, pouze jeden až dva museli být ošetřeni, kvůli lehkým zraněním vzniklých při evakuaci. Letadlo mířilo z londýnského Stanstedu do irského Kerry.

  • Bonus program pro pravidelné cestující: OK PLUS

    (03.03.2010, Akční letenky.cz) Přemýšleli jste již nad tím, že se přihlásíte do programu pro pravidelné cestující, ale nejste si jistí, jak to vlastně funguje? Obecné rady jsme vám přinesli už ve článku Rady a tipy: bonus programy (frequent flyer programs), jak si ale představit konkrétní program?

  • Cestující SkyEurope uvízli o víkendu v Itálii

    (29.06.2009, Akční letenky.cz) Cestující, kteří chtěli se SkyEurope odcestovat z italské Neapole, si museli 14 hodin počkat. Spoj, který měl letět na trase Praha - Neapol v sobotu v 16:30, ale nedoletěl. Zákazníci SkyEurope si tak museli počkat až do nedělního rána, kdy se konečně dostali do Prahy.


Sponzorované odkazy