Skóre bezpečnosti u aerolinek – kolik má vaše oblíbená?

05. 05. 2010     Akční letenky.cz

Při svých osobních toulkách po internetových stránkách BBC jsem narazila na zajímavý odkaz - skóre bezpečnosti u aerolinek (Airline Safety Score Database). Po kliknutí na příslušný odkaz (modře vyznačený, sjeďte trochu dolů) se vám nabídne stránka v excelu s údaji o celkem 1868 aeroliniích.

Štítky:
Airline Safety Score Database

Zdroj: Akční letenky.cz

Akční letenky - informace o akčních letenkách, nových trasách a novinkách v oblasti levných letenek.
http://www.akcniletenky.cz

Online rezervace letenek:

  • Oblíbená sekundární letiště v Evropě 2

    (29.01.2010, Akční letenky.cz) Už jednou jsme přinesli článek Oblíbená sekundární letiště v Evropě, kde jsme stručně představili 5 oblíbených sekundárních letišť v Evropě. Dnes následuje malé pokračovaní, neboť sekundární letiště jsou velice populární hlavně mezi lidmi, kteří často cestují s nízkonákladovými leteckými společnostmi, hledají různé akční nabídky a levné letenky.

  • Oblíbená sekundární letiště v Evropě

    (25.11.2009, Akční letenky.cz) Sekundární letiště jsou velice populární hlavně mezi lidmi, kteří často cestují s nízkonákladovými leteckými společnostmi. Takováto letiště mívají nižší poplatky, což umožní, aby aerolinky prodávaly letenky levněji. Na druhé straně se ale tato letiště často nacházejí dále od měst (nebo jejich center). Zaměřme se dnes na 5 nejoblíbenějších sekundárních letišť v Evropě.

  • Zbankrotovanou Mexicanu kupují domácí investoři

    (25.08.2010, Akční letenky.cz) Skupina investorů z Mexika zakoupila 95% podíl letecké společnosti Nuevo Grupo Aeronautico, jež vlastní společnosti Mexicana de Aviacion a společnosti Mexicana Click a Mexicana Link. Právě Mexicana de Aviacion ohlásila k počátku srpna 2010 svůj bankrot. Skupina investorů prozatím neuvedla, kolik za svůj podíl ve společnosti zaplatili, ani kolik jsou ochotni dále do společnosti investovat.

  • Letištní poplatky – kolik nás doopravdy stojí letenka?

    (20.08.2010, Akční letenky.cz) Letištní poplatky, tlačící výslednou cenu vaší letenky vzhůru, mohou být pěkné záludnosti. Než se nadějete, platíte o pár stovek (někdy i tisícovek!) více, než jste si mysleli. K samotné ceně letenky vám totiž přepravce započítá další položky.  Letištní taxy, poplatky za rezervaci či za odbavované zavazadlo vás v celkové sumě mohou pěkně potrápit.


Sponzorované odkazy


Letenky do Estonska

Štítky

Zobrazit všechny štítky



Užitečné odkazy

Diskuze na Airways.cz
Diskuze o letenkách a aerolinkách.
PRG.aero
Oficiální web pražského letiště.
Letecká doprava
Letenky a letecká doprava v katalogu InFirmy.cz.
Nepravidelná slovesa
Před cestou si zopakujte anglická nepravidelná slovesa.
Levné letenky
Letenky do celého světa na Letuška.cz.