Letecký maraton: levně po Anglii a Irsku

27. 08. 2010     Rádi cestujeme

Anglický Londýn patří k vůbec nejvíce atraktivním městům Evropy, aspoň pokud atraktivitu města hodnotíme počtem turistů, kteří navštíví město. Irský Dublin se také pyšní velkou oblibou. Jak se levně letecky dopravit do těchto měst? Kde se levně ubytovat. Hledali jsme nejlevnější letenky a ubytování. Náš maraton, kdy navštívíte několik měst, vás může vyjít levněji, než jeden eurovíkend v jednom městě. Ceny uvádíme vždy za dvě osoby. V ceně letenky je vše kromě poplatku za platbu. U Ryanairu tento poplatek za určitých podmínek platit nemusíte, více informací zde. V ceně letenky je příruční zavazadlo. Cena za ubytování je vždy za apartmán/studio pro dvě osoby za uvedený termín.

Štítky:
Letenky do Dublinu, Letenky do Irska, Letenky Ryanair, Ryanair

Zdroj: Rádi cestujeme

Sbíráme pro vás akční levné letenky, levné ubytování, slevy na dovolenou či letenky, užitečné informace.
http://www.radicestujeme.eu

Online rezervace letenek:

  • Zas o jednu základnu Ryanaieru méně

    (18.10.2010, Rádi cestujeme) Nízkonákladová letecká společnost Ryanair uzavřela svou základnu ve Francii v Marseille. Stane se tak 11.ledna 2011. Pro cestovatele špatná zpráva. A jaké jsou důvody? Úřady zemí se nedohodli kde má personál Ryanairu z Marseille platit daně a sociální odvody. Francouzským úřadům se nelíbilo, že se tak děje v Irsku.

  • Cestující vyhnal kouř v letadle Ryanairu

    (21.12.2010, Rádi cestujeme) Dnes v 10:15 našeho času došlo k evakuaci cestujících z letadla společnosti Ryanair na letišti Kerry v Irsku. Kapitán letu se 160 pasažéry na palubě nařídil evakuaci lidí z letadla poté, co kontrola systému v letadle upozorňovala na kouř v letadle. Incident se stal po bezpečném přistání na letišti v Kerry.  Všichni cestující byli v pořádku, pouze jeden až dva museli být ošetřeni, kvůli lehkým zraněním vzniklých při evakuaci. Letadlo mířilo z londýnského Stanstedu do irského Kerry.

  • Sníh komplikuje leteckou dopravu v Evropě

    (29.11.2010, Rádi cestujeme) Velká část Evropy zažívá tuhou zimu, silné přívaly sněhu uzavírají letiště.  Během včerejšího dne byla uzavřena některá letiště v Irsku, ve Velké Británii anebo severní Itálii. I dnes jsou uzavřená některá letiště – např. letiště v Edinburghu. Na některých letištích dochází k značnému zpoždění letů, např. na letišti v Mnichově.  Na možné problémy upozorňuje také letiště ve Stockholmu. Podle Letiště Praha se zatím pražské letiště uzavírat nemusí, protože se sníh daří odklízet.

  • Ryanair zruší svou základnu v Marseille

    (13.10.2010, Rádi cestujeme) Ryanair zruší svou jedinou francouzskou základnu - Marseille. Od 11. ledna 2011 dojde ke zrušení 13 tras z tohoto města. Zaměstnanci a letadla budou přesunuty na konkurenční letiště v Itálii, Španělsku či Litvě. Z Marseille bude stále Ryanair létat do 10 destinací. Hlavní příčinou zrušení jsou údajné neshody společnosti Ryanair s tamní vládou, která požadovala, aby Ryanair odváděl daně za své zaměstnance francouzským úřadům. Ryanair pro změnu trvá na tom, že daně by měl odvádět irským úřadům, protože zaměstnanci jsou Irové a zaměstnance označuje jako mobilní, se sídlem v Irsku.


Sponzorované odkazy