Zajímavost: Animace leteckého provozu napříč světem v průběhu 24 hodin

02. 03. 2011     Letenky levně

Po nějaké době vám pro odlehčení opět přinášíme zajímavost z oboru letectví. Jedná se o zrychlené video, které mapuje letecký provoz na celém světě v průběhu 24 hodin (všimněte si pohybu Slunce). Co jedna žlutá tečka, to jedno letadlo s minimálně 250 osobami na palubě a co jedna vteřina videa, to 20 minut reálného času.

Zdroj: Letenky levně

Tipy na nejlevnější letenky - bez zbytečných keců.
http://www.letenkylevne.cz

Online rezervace letenek:

  • Lufthansa: obří Airbus A380 brzy v provozu

    (26.05.2010, Akční letenky.cz) Společnost Lufthansa po dlouhých třech letech představuje svého leteckého obra – Airbus A380 přepraví naráz až 526 cestujících (z toho 420 v ekonomické, 98 v business a 8 v první třídě), do běžného provozu se zařadí už od 11. června 2010.

  • Vrátí se Concorde do leteckého provozu?

    (31.05.2010, Akční letenky.cz) Concorde se podle BBC možná vrátí do leteckého provozu. Britsko-francouzská skupina expertů totiž začala s kontrolou motorů letadla Air France. Concorde by se díky projektu za 15 milionů liber měl vrátit v omezené míře na oblohu. Návrat by přitom mohl být naplánován na zahájení olympijských her v Londýně v roce 2012.

  • Exkluzivně: Fotogalerie z exkurze na letišti Praha Ruzyně

    (10.09.2011, Letenky levně) Mnozí z vás pamatují erupci islandské sopky Eyjafjallajökull v průběhu minulého roku a následné omezení leteckého provozu nad Evropou, které se dotklo i letiště Praha Ruzyně. To při té příležitosti operativně připravilo exkurzi po pracovišti, při které se návštěvníci autobusem mohli projet i po přistávací dráze.

  • Dvě letenky za cenu jedné od Qatar Airways

    (07.04.2011, Akční letenky.cz) Včera začala letecká společnost Qatar Airways létat do sté destinace (Aleppo) a měla spustit největší akční nabídku ve své historii. Vzhledem k technickým problémům však byla akce přesunuta na 13. a 14. duben. V průběhu 48 hodin mají klienti aerolinky možnost rezervovat dvě letenky za cenu jedné a vyrazit tak na cesty s doprovodem.


Sponzorované odkazy


Letenky do Švýcarska

Štítky

Zobrazit všechny štítky



Užitečné odkazy

Diskuze na Airways.cz
Diskuze o letenkách a aerolinkách.
PRG.aero
Oficiální web pražského letiště.
Letecká doprava
Letenky a letecká doprava v katalogu InFirmy.cz.
Nepravidelná slovesa
Před cestou si zopakujte anglická nepravidelná slovesa.
Levné letenky
Letenky do celého světa na Letuška.cz.