Wizzair přesouvá lety z města Kluž do Tirgu Mures

15. 04. 2011     Rádi cestujeme

Wizz Air na včerejší tiskové konferenci oznámil, že sníží počet letů z letiště Kluž-Napoca o 26 % a tyto lety přesune na letiště Tirgu Mures. Toto rozhodnutí je důsledkem přetrvávajícího sporu s vedením letiště v Kluži, které znovuotevřelo diskusi nad již uzavřenými smlouvami a oznámilo zavedení nových dodatečných letištních poplatků. Společnost Wizz Air již dříve jasně deklarovala, že takovéto nové podmínky vyústí ve snížení počtu letů z letiště Kluž a přesunutí této kapacity na letiště Tirgu Mures.

Štítky:
Wizz Air

Zdroj: Rádi cestujeme

Sbíráme pro vás akční levné letenky, levné ubytování, slevy na dovolenou či letenky, užitečné informace.
http://www.radicestujeme.eu

Online rezervace letenek:

  • Wizzair otevírá novou základnu v Rumunsku

    (01.03.2011, Rádi cestujeme) Wizz Air, největší nízkonákladový letecký přepravce ve střední a východní Evropě, na dnešní tiskové konferenci oznámil otevření čtvrté základny v Rumunsku, v Tirgu Mures.  Zpočátku bude Wizz Air trasu provozovat za využití letadla Airbus A320. K již existujícím linkám Budapešť a Londýn následně přibude dalších 7 nových tras.  Wizz Air zároveň navýší počet letů do Londýna Luton ze 3  letů týdně na 4 lety týdně.

  • AirAsia X se přesouvá ze Stanstedu na Gatwick

    (14.07.2011, Rádi cestujeme) Asijský nízkonákladový dopravce AirAsia X se stěhuje z londýnského letiště Stansted na londýnský Gatwick. Aerolinka bude z Gatwicku operatovat od října tohoto roku. AirAsia X plánuje zároveň s tím navýšit počet letů z Malajsie do Británie na 6 letů týdně.

  • Rakousko odkládá ekologickou daň

    (09.12.2010, Akční letenky.cz) Ministerstvo financí v Rakousku se rozhodlo posunout termín zavedení ekologické daně. Původně plánované spuštění 1. ledna 2011 se přesouvá na 1. dubna 2011. Očekává se, že daň navýší celkovou cenu letenky asi o €8 na krátké vzdálenosti, €20 na střední vzdálenosti a o €35 pro dálkové lety. Rakousko se pravděpodobně obává odlivu části cestujících do zahraničí.

  • Letecký maraton: levně po Anglii a Irsku

    (27.08.2010, Rádi cestujeme) Anglický Londýn patří k vůbec nejvíce atraktivním městům Evropy, aspoň pokud atraktivitu města hodnotíme počtem turistů, kteří navštíví město. Irský Dublin se také pyšní velkou oblibou. Jak se levně letecky dopravit do těchto měst? Kde se levně ubytovat. Hledali jsme nejlevnější letenky a ubytování. Náš maraton, kdy navštívíte několik měst, vás může vyjít levněji, než jeden eurovíkend v jednom městě. Ceny uvádíme vždy za dvě osoby. V ceně letenky je vše kromě poplatku za platbu. U Ryanairu tento poplatek za určitých podmínek platit nemusíte, více informací zde. V ceně letenky je příruční zavazadlo. Cena za ubytování je vždy za apartmán/studio pro dvě osoby za uvedený termín.


Sponzorované odkazy


Letenky do Kazachstánu

Štítky

Zobrazit všechny štítky



Užitečné odkazy

Diskuze na Airways.cz
Diskuze o letenkách a aerolinkách.
PRG.aero
Oficiální web pražského letiště.
Letecká doprava
Letenky a letecká doprava v katalogu InFirmy.cz.
Nepravidelná slovesa
Před cestou si zopakujte anglická nepravidelná slovesa.
Levné letenky
Letenky do celého světa na Letuška.cz.