Německo zavede tři sazby daně pro leteckou dopravu

23. 07. 2010     Rádi cestujeme

Německá vláda trvá na tom, že zavede daň pro cestující letadlem. Každá letenka bude zatížena daní a z větší části tyto náklady ponesou cestující. Původní plán byl upraven, nyní německá vláda předpokládá zavedení tří sazeb daně - 9 € za lety na krátkou vzdálenost, střední vzdálenost bude zdaněna ve výši 25 €. A ty nejdelší vzdálenosti budou daněny sazbou 40 €. Při současném kurzu to je cca. 1 020,- Kč.

Zdroj: Rádi cestujeme

Sbíráme pro vás akční levné letenky, levné ubytování, slevy na dovolenou či letenky, užitečné informace.
http://www.radicestujeme.eu

Online rezervace letenek:

  • Letiště Kolín-Bonn (CGN) – Německo

    (27.09.2010, ) Německé mezinárodní letiště Kolín Bonn (oficiálním anglickým názvem Cologne Bonn Airport) je šesté nejrušnější letiště v Německu, co se do počtu cestujících týče a druhé nejrušnější letiště v oblasti nákladní dopravy. Letiště leží v okrese Porz, nedaleko měst Kolín nad Rýnem (14,8 kilometrů) a Bonn (16 kilometrů).

  • Ryanair v některých zemích nebude lítat až do středy

    (19.04.2010, Rádi cestujeme) Na základě současných meteorologických předpovědí, a předpovědi pohybu sopečného mraku, se Ryanair rozhodl ve vybraných zemích zrušit lety až do středy 21. dubna. Jedná se o tyto země:Velká Británie, Irsko, Dánsko, Finsko, Norsko, Švédsko, Belgie, Holandsko, Francie, Německo, Polsko a pobaltské státy. Jižní Evropy se toto netýká. O Česku se Ryanair nezmiňuje.

  • Wizzair bude létat blíže k centru Kyjeva

    (18.01.2011, Rádi cestujeme) Wizzair oznámil přesun svých aktivit v Kyjevě z letiště Boryspil na letiště Žuljany. Nová základna bude zprovozněna 27. března 2011. Touto změnou budou ovlivněny pravidelné linky na trase Kyjev: Antalya (Turecko), Kolín nad Rýnem, Dortmund, Hamburg-Lübeck, Memmingen (Německo), Katowice (Polsko), Londýn-Luton (Spojené království), Oslo-Sanderfjord Torp (Norsko), Stockholm-Skavsta (Švédsko), Simferopol, Treviso (Itálie). Žuljany jsou narozdíl od Boryspilu dobře dostupné z centra Kyjeva. K letišti jezdí i kyjevská MHD.


Sponzorované odkazy


Letenky do Kolumbie

Štítky

Zobrazit všechny štítky



Užitečné odkazy

Diskuze na Airways.cz
Diskuze o letenkách a aerolinkách.
PRG.aero
Oficiální web pražského letiště.
Letecká doprava
Letenky a letecká doprava v katalogu InFirmy.cz.
Nepravidelná slovesa
Před cestou si zopakujte anglická nepravidelná slovesa.
Levné letenky
Letenky do celého světa na Letuška.cz.