U Wizzairu se bude platit příruční zavazadlo

05. 10. 2012     Rádi cestujeme

Wizzair nakonec sebral odvahu a přistoupil ke zpoplatnění příručního zavazadla. Přesněji, příruční zavazadla teď dělí na dvě skupiny. A to na menší (42x32x25 cm), které je stále zdarma, a větší (56x45x26 cm), za které si cestující připlatí 10 €. Pokud dojde k odbavení většího příručního zavazadla až na letišti, je poplatek dvojnásobný. Tyto nové podmínky přepravy příručních zavazadel budou platné od 24. října 2012.

Štítky:
Příruční zavazadlo, Wizz Air

Zdroj: Rádi cestujeme

Sbíráme pro vás akční levné letenky, levné ubytování, slevy na dovolenou či letenky, užitečné informace.
http://www.radicestujeme.eu

Online rezervace letenek:

  • Bude se u Wizzairu platit za příruční zavazadlo?

    (10.07.2012, Rádi cestujeme) Aerolinka Wizzair začala testovat zpoplatnění příručního zavazadla. Již v minulosti o tom uvažoval např. Ryanair. Wizzair ve své tiskové zprávě zpoplatnění příručního zavazadla o rozměrech 55x40x20 cm zdůvodňuje tím, že při nastupování cestujících docházelo kvůli  přílišnému množství příručních zavazadel ke zpoždění. Dle Wizzairu nový poplatek za velká palubní zavazadla má za cíl pobízet cestující k tomu, aby si místo nich vzali na palubu menší zavazadla.

  • Cestování nalehko: dejte si pozor na limity pro příruční zavazadla

    (26.11.2012, Aerolinie.info) Aby se cestování letadlem nalehko zbytečně neprodražilo, je třeba si předem ověřit platné limity pro příruční zavazadla. Jenom tak se vyhnete možným nepříjemnostem v podobě poplatku za dodatečné odbavení zavazadla.

  • Wizz Air zavádí nový poplatek za příruční zavazadlo €10 a zlevní letenky o €5!

    (03.10.2012, ALetenky.cz) Na dnešní tiskové konferenci nízkonákladové aerolinky Wizz Air nakonec došlo k tomu, čeho se řada klientů tohoto přepravce obávala. Oficiálně bylo totiž oznámeno zavedení nového poplatku za příruční zavazadla na všech provozovaných linkách.

  • Wizz Air zpřísňuje podmínky pro příruční zavazadla

    (25.10.2012, Aerolinie.info) Letecká společnost Wizz Air přistupuje k dalšímu zpřísnění podmínek přepravy palubních zavazadel. Nově bude dopravce bezplatně přepravovat pouze zavazadla o maximálních rozměrech 42x32x25 cm.


Sponzorované odkazy