Cestování nalehko: dejte si pozor na limity pro příruční zavazadla

26. 11. 2012     Aerolinie.info

Aby se cestování letadlem nalehko zbytečně neprodražilo, je třeba si předem ověřit platné limity pro příruční zavazadla. Jenom tak se vyhnete možným nepříjemnostem v podobě poplatku za dodatečné odbavení zavazadla.

Štítky:
Cestování letadlem, Příruční zavazadlo

Online rezervace letenek:

  • Nejnovější limity aerolinek pro přepravu zavazadel

    (21.05.2013, Akční letenky.cz) Když cestujete s nízkonákladovými aerolinkami, letenka vás téměř vždy vyjde výhodněji než s tradičními společnostmi, je ale třeba dávat pozor na dodatečné příplatky. To platí zejména pro přepravu odbavených zavazadel, která je u těchto low-cost společností vždy zpoplatněna! Třeba u Wizz Air si připlatíte dokonce i za příruční zavazadlo standardních rozměrů (od 270 Kč).

  • Low cost aerolinky – pozor na poplatky!

    (17.06.2013, Akční letenky.cz) V novém seriálu se zaměříme na často skryté poplatky, které vás mohou potkat při cestování s nízkonákladovými aerolinkami. Představíme cenové politiky u nás nejpopulárnějších Ryanair, Wizz Air a easyjet a ukážeme, jak při využití jejich služeb neplatit více, než je nezbytně nutné.

  • Wizz Air zavádí nový poplatek za příruční zavazadlo €10 a zlevní letenky o €5!

    (03.10.2012, ALetenky.cz) Na dnešní tiskové konferenci nízkonákladové aerolinky Wizz Air nakonec došlo k tomu, čeho se řada klientů tohoto přepravce obávala. Oficiálně bylo totiž oznámeno zavedení nového poplatku za příruční zavazadla na všech provozovaných linkách.

  • U Wizzairu se bude platit příruční zavazadlo

    (05.10.2012, Rádi cestujeme) Wizzair nakonec sebral odvahu a přistoupil ke zpoplatnění příručního zavazadla. Přesněji, příruční zavazadla teď dělí na dvě skupiny. A to na menší (42x32x25 cm), které je stále zdarma, a větší (56x45x26 cm), za které si cestující připlatí 10 €. Pokud dojde k odbavení většího příručního zavazadla až na letišti, je poplatek dvojnásobný. Tyto nové podmínky přepravy příručních zavazadel budou platné od 24. října 2012.


Sponzorované odkazy


Letenky do Finska

Štítky

Zobrazit všechny štítky



Užitečné odkazy

Diskuze na Airways.cz
Diskuze o letenkách a aerolinkách.
PRG.aero
Oficiální web pražského letiště.
Letecká doprava
Letenky a letecká doprava v katalogu InFirmy.cz.
Nepravidelná slovesa
Před cestou si zopakujte anglická nepravidelná slovesa.
Levné letenky
Letenky do celého světa na Letuška.cz.