Korean Air modernizuje svou flotilu

08. 06. 2010     Rádi cestujeme

Letecká společnost Korean Air zahájila druhou fázi rozsáhlého plánu renovace všech středně dlouhých a dálkových letů osobní přepravy a své stroje vybavila prvotřídními sedadly nové generace – jsou jimi tzv. Kosmo Suites (první třída), Prestige Sleeper (prestižní třída) a New Economy (ekonomická třída). Prostřednictvím investice ve výši 200 mil. US $ společnost Korean Air modernizuje 32 osobních letadel svého leteckého parku, které budou do března 2011 nasazeny na středně dlouhé a dálkové lety a vybaví je prvotřídními sedadly nové generace. Aerolinky rovněž zmodernizovaly 38 nových letadel typu B777-300ER a letadla příští generace typu A380 a B787 šetrná k životnímu prostředí. V Praze v současné době operují již dvě modernizovaná letadla typu Boeing 777-200 s novými sedadly.

Štítky:
Korean Air

Zdroj: Rádi cestujeme

Sbíráme pro vás akční levné letenky, levné ubytování, slevy na dovolenou či letenky, užitečné informace.
http://www.radicestujeme.eu

Online rezervace letenek:

  • Emirates airlines rozšíří svou vzdušnou flotilu

    (26.04.2010, Rádi cestujeme) Společnost Emirates airlines v době uzavření vzdušného prostoru nad Evropou, kvůli výbuchu Islandské sopky, přicházela denně o 10 mil. dolarů. Přesto se dnes ozývá, že hodlá nakoupit další nová letadla. Ještě letos se očekává, že Emirates airlines, jenž je největším odběratelem Airbus A380, převezme 11 nových letadel. Společnost údajně měla a stále má dost finančních rezerv z minulého období. Emirates airlines patří mezi 10. největších leteckých dopravců na světě.

  • ČSA šetří, zmenší flotilu a zruší linku do New Yorku

    (03.07.2009, Letenkář.cz) Na ČSA stále více doléhá krize a firma se snaží šetřit. Podle plánu zveřejněného ve čtvrtek aerolinie zruší od letošní zimy přímou linku do New Yorku a zmenší flotilu letadel o deset procent. Nyní firma provozuje padesát strojů. Kromě zrušení jediného celoročního dálkového spoje firma zřejmě zruší či razantně omezí některé evropské linky. Plán vychází z předpokladu, že v letní sezoně dojde k dvoucifernému poklesu počtu cestujících. Letní sezona je přitom pro všechny letecké společnosti nejvýnosnějším obdobím.

  • WizzAir otevře svou 12. základnu ve Wroclawi

    (30.09.2009, Akční letenky.cz) Nízkonákladová letecká společnost WizzAir dnes oznámila, že v červenci 2010 otevře v polské Wroclawi svou dvanáctou základnu. Aerolinie v této souvislosti oznámily doplnění existujícího spojení Wroclaw – Londýn Luton o šest nových linek: Paříž Beauvais, Oslo Torp, Eindhoven, Forli Bologna, Cork a Milano Bergamo.

  • Ryanair zruší svou základnu v Marseille

    (13.10.2010, Rádi cestujeme) Ryanair zruší svou jedinou francouzskou základnu - Marseille. Od 11. ledna 2011 dojde ke zrušení 13 tras z tohoto města. Zaměstnanci a letadla budou přesunuty na konkurenční letiště v Itálii, Španělsku či Litvě. Z Marseille bude stále Ryanair létat do 10 destinací. Hlavní příčinou zrušení jsou údajné neshody společnosti Ryanair s tamní vládou, která požadovala, aby Ryanair odváděl daně za své zaměstnance francouzským úřadům. Ryanair pro změnu trvá na tom, že daně by měl odvádět irským úřadům, protože zaměstnanci jsou Irové a zaměstnance označuje jako mobilní, se sídlem v Irsku.


Sponzorované odkazy