Ryanair zruší svou základnu v Marseille

13. 10. 2010     Rádi cestujeme

Ryanair zruší svou jedinou francouzskou základnu - Marseille. Od 11. ledna 2011 dojde ke zrušení 13 tras z tohoto města. Zaměstnanci a letadla budou přesunuty na konkurenční letiště v Itálii, Španělsku či Litvě. Z Marseille bude stále Ryanair létat do 10 destinací. Hlavní příčinou zrušení jsou údajné neshody společnosti Ryanair s tamní vládou, která požadovala, aby Ryanair odváděl daně za své zaměstnance francouzským úřadům. Ryanair pro změnu trvá na tom, že daně by měl odvádět irským úřadům, protože zaměstnanci jsou Irové a zaměstnance označuje jako mobilní, se sídlem v Irsku.

Štítky:
Ryanair

Zdroj: Rádi cestujeme

Sbíráme pro vás akční levné letenky, levné ubytování, slevy na dovolenou či letenky, užitečné informace.
http://www.radicestujeme.eu

Online rezervace letenek:

  • Ryanair otvírá svou 45. základnu v Manchesteru

    (13.07.2011, Rádi cestujeme) Irská nízkonákladová aerolinka Ryanair otevírá svou 45. základnu. Sídlo této základny je tentokrát ve Velké Británii ve městě Manchester, kde již operují i jiní nízkonákladoví dopravci jako např. Jet2. Ryanair bude z Manchesteru provozovat 26 letových tras a očekává až 2 mil. cestujících. Ryanair bude létat z Manchesteru do Alicante, Bruselu, Dublinu, Fara, Tallinnu, Madridu, Katovic, na Ibizu či Kanárské ostrovy, aj.  

  • WizzAir odejde z letiště Bratislava

    (23.11.2009, Akční letenky.cz) Nízkonákladová letecká společnost WizzAir zruší svou jedinou linku z letiště Bratislava. Od 11. ledna 2010 tak na trase Bratislava – Řím bude létat jen další nízkonákladovka Ryanair. Ta však nelétá na Fiumicino jako WizzAir ale na Ciampino. Hlavním důvodem, proč WizzAir linku ruší, byla zejména neschopnost domluvit se na vhodných podmínkách s letištěm Bratislava.

  • WizzAir zruší linky do Osla a Bruselu

    (22.08.2011, Akční letenky.cz) Během posledních dnů oznámila nízkonákladová letecká společnost WizzAir zrušení hned dvou linek z hlavního města České republiky. Během září a října bude postupně ukončen provoz letadel do norského Osla a belgického Bruselu. Kvůli malé výnosnosti přijdou zákazníci o linku Praha – Brusel (CRL), na které přepravce prozatím létá hned čtyřikrát týdně.

  • Korean Air modernizuje svou flotilu

    (08.06.2010, Rádi cestujeme) Letecká společnost Korean Air zahájila druhou fázi rozsáhlého plánu renovace všech středně dlouhých a dálkových letů osobní přepravy a své stroje vybavila prvotřídními sedadly nové generace – jsou jimi tzv. Kosmo Suites (první třída), Prestige Sleeper (prestižní třída) a New Economy (ekonomická třída). Prostřednictvím investice ve výši 200 mil. US $ společnost Korean Air modernizuje 32 osobních letadel svého leteckého parku, které budou do března 2011 nasazeny na středně dlouhé a dálkové lety a vybaví je prvotřídními sedadly nové generace. Aerolinky rovněž zmodernizovaly 38 nových letadel typu B777-300ER a letadla příští generace typu A380 a B787 šetrná k životnímu prostředí. V Praze v současné době operují již dvě modernizovaná letadla typu Boeing 777-200 s novými sedadly.


Sponzorované odkazy