Letenky v ČR: 2008, historicky nejlepší rok

29. 01. 2009     Letenkář.cz

Letecké společnosti zažily v Česku loni nejúspěšnější rok v historii. Prodaly přes 790 tisíc letenek, za které utržily přes deset miliard korun. Počet vydaných letenek tak za rok stoupl téměř o desetinu. Vyplývá to z údajů mezinárodní organizace leteckých dopravců IATA. iDNES.cz, odkud tato zpráva pochází, však odhaduje ve skutečnosti ještě větší útraty za letenky. Čísla z IATA totiž nezahrnují prodeje nízkonákladových společností ...

Štítky:
Akční letenky, IATA, Letenky, Levné letenky

Zdroj: Letenkář.cz

Online rezervace letenek:

  • World Airline Awards - nejlepší jsou Cathay Pacific, Evropě vévodí Swiss Air

    (07.04.2009, Letenkář.cz) Anketu World Airline Awards každoročně pořádá britská nezávislá organizace Skytrax. Služby jednotlivých leteckých společností z celého světa hodnotí sami cestující. Průzkum byl realizován v průběhu 8 měsíců (srpen 2008 až březen 2009), hodnocení provedlo 16,2 milionů cestujících 97 různých národností. Ceny byly rozdány 1. dubna v Hamburku ve 34 kategoriích. ČSA v této anketě obhájily již potřetí titul nejlepší aerolinie ve střední Evropě. Nejlepší leteckou společností na ...

  • Letiště Praha: nejlepší letiště východní Evropy 2009

    (09.06.2009, Akční letenky.cz) Společnost SKYTRAX vyhlásila výsledky průzkumu o nejlepší letiště světa pro rok 2009. V letošním ročníku zvítězilo letiště v Soulu (Incheon International Airport). Nejlepším letištěm v Evropě je podle průzkumu letiště v Curychu. Ani letiště Praha Ruzyně neodešlo z vyhlašování s prázdnou. Získalo totiž ocenění za nejlepší letiště ve východní Evropě.

  • Letenky do USA – nejlepší spojení z Prahy

    (17.07.2009, Akční letenky.cz) Spojené státy se staly velmi oblíbenou destinací zejména poté, co bylo značně zjednodušeno cestování do USA po zrušení víz. Dalším faktorem, proč jsou USA tak oblíbené, je velmi nízká cena letenek. Letenky do USA se dají letos pořídit za historicky nejnižší ceny. Tak proč si nezaletět na výlet třeba do New Yorku.

  • easyJet získal ocenění za nejlepší webovou stránku

    (01.10.2009, Akční letenky.cz) Nízkonákladová letecká společnost easyJet získala včera večer ocenění za Nejlepší stránku letecké společnosti. Ocenění získala aerolinka od významné britské multimediální publikace o cestování Travolution. Vedoucí oddělení eCommerce Richard Levin uvedl: "Naše stránky jsou v porovnání s ostatními stránkami týkající se letectví nejvíce navštěvované.


Sponzorované odkazy


Letenky do Izraele

Štítky

Zobrazit všechny štítky



Užitečné odkazy

Diskuze na Airways.cz
Diskuze o letenkách a aerolinkách.
PRG.aero
Oficiální web pražského letiště.
Letecká doprava
Letenky a letecká doprava v katalogu InFirmy.cz.
Nepravidelná slovesa
Před cestou si zopakujte anglická nepravidelná slovesa.
Levné letenky
Letenky do celého světa na Letuška.cz.