Lufthansa čelí podezření z kartelu

21. 04. 2009     Letenkář.cz

Lufthansa čelí obvinění, že spolu s dalšími třemi americkými společnostmi měla údajně koordinovat prodej letenek a domlouvat se na cenách. Lufthansa navíc údajně s konkurencí spolupracovala při tvorbě letových řádů na linkách přes Atlantik a koordinoval využívání provozních kapacit. Spolupráce Lufthansy s Continental Airlines, AirCanada a United Airlines mohla být podle Evropské komise (EK) natolik úzká, že poškozovala ostatní konkurenty, což ...

Štítky:
Lufthansa, Prodej letenek

Zdroj: Letenkář.cz

Online rezervace letenek:

  • Lufthansa čelí podezření z kartelu

    (22.04.2009, Letenkář.cz) Lufhanza čelí obvinění, že spolu s dalšími třemi americkými společnostmi měla údajně koordinovat prodej letenek a domlouvat se na cenách. Lufhanza navíc údajně s konkurencí spolupracovala při tvorbě letových řádů na linkách přes Atlantik a koordinoval využívání provozních kapacit. Spolupráce Lufthansy s Continental Airlines, AirCanada a United Airlines mohla být podle Evropské komise (EK) natolik úzká, že poškozovala ostatní konkurenty, což ...

  • Zahájení vyšetřování situace kolem krachu SkyEurope

    (18.09.2009, Akční letenky.cz) Advokátní kancelář Bizoň & Partners podala podnět k zahájení vyšetřování situace kolem bankrotu SkyEurope. Hlavním důvodem je podle Juraje Bizoně neslušný a arogantní přístup, navíc v rozhovoru pro sme.sk obviňuje SkyEurope z finančního podvodu. SkyEurope navíc čelí i dalšímu obvinění. Spolu s Ryanairem byly obě společnosti pokutovány Maďarským antimonopolním úřadem (GVH).

  • Krach SkyEurope na dohled?

    (14.08.2009, Akční letenky.cz) SkyEurope dnes čelí hned dvěma ultimátům. Kromě vídeňského letiště, které požaduje, aby společnost dnes uhradila své dluhy, přichází další hrozba od zaměstnanců společnosti. Ti se musí podle informací serveru idnes.cz rozhodnout, zda přistoupí na opožděné vyplacení červencových mezd. Na rozhodnutí mají čas do 17 hodin. Pokud nebudou souhlasit, insolvenční správce SkyEurope ukončí provoz aerolinky.

  • Ryanair a Danube Wings ruší lety

    (22.02.2010, Akční letenky.cz) Slovenská letiště přijdou o další čtyři lety. Tentokrát ruší lety nízkonákladové letecké společnosti Ryanair a Danube Wings. Ryanair přestane na konci dubna létat z letiště Bratislava do Düsseldorfu a Frankfurtu. Aerolinka Danube Wings, která čelí řadě finančních problémů, ruší linky z popradského letiště na letiště Londýn Luton a Dublin. Oba lety budou zrušeny v březnu.


Sponzorované odkazy


Letenky na Slovensko

Štítky

Zobrazit všechny štítky



Užitečné odkazy

Diskuze na Airways.cz
Diskuze o letenkách a aerolinkách.
PRG.aero
Oficiální web pražského letiště.
Letecká doprava
Letenky a letecká doprava v katalogu InFirmy.cz.
Nepravidelná slovesa
Před cestou si zopakujte anglická nepravidelná slovesa.
Levné letenky
Letenky do celého světa na Letuška.cz.