Prodej letenek v ČR neustále klesá

13. 05. 2009     Akční letenky.cz

Podle Mezinárodní asociace pro leteckou dopravu IATA klesl prodej letenek v České republice v dubnu o pětinu. Dnes to uvedl server idnes.cz. Prodej letenek je od roku 2001 nejnižší, což zapříčinilo, že některé agentury sníží prodej až o dvě třetiny. Co to znamená pro cestující? Prodejci na jedné straně zvyšují poplatek za vystavení letenek.

Štítky:
IATA, Prodej letenek

Zdroj: Akční letenky.cz

Akční letenky - informace o akčních letenkách, nových trasách a novinkách v oblasti levných letenek.
http://www.akcniletenky.cz

Online rezervace letenek:

  • Aerolinka MyAir pozastavila prodej letenek

    (23.07.2009, Akční letenky.cz) Italská nízkonákladová aerolinka MyAir pozastavila prodej letenek. Důvodem je odebrání licence italským Úřadem pro civilní letectví (ENAC – Ente Nazionale per l´Aviazione Civile), které proběhlo k dnešnímu datu. Aerolinka MyAir je podle ENACu povinna poskytnout dostatečnou ochranu a informace svým cestujícím.

  • Smart Wings spustí prodej letenek Brno – Lesbos

    (07.07.2009, Akční letenky.cz) Nízkonákladová letecká společnost Smart Wings spustí od 13. července 2009 lety na trase Brno – Mytilene. Na řecký ostrov Lesbos bude létat během letní sezóny až do 24. září 2009. Levné letenky budou dostupné dvakrát týdně – v pondělí a ve čtvrtek. Lety z Brna do řeckého Mytilene budou operovány moderním Airbusem A320.

  • Praha Ruzně: ceny občerstvení konečně klesají

    (03.12.2008, Letenkář.cz) Po mnoha letech velmi drahých nápojů na pražském ruzyňském letišti dochází k výraznému poklesu jejich cen. Týká se to zejména kávy a piva, jejichž ceny byly vyšroubovány vysoko nad sto korun a patřily k nejdražším v Evropě. Cena kávy klesá o 20 až 30 procent, jedna třetinka piva se bude pohybovat v cenovém rozmezí 60 až 85 korun. Alespoň v síti restaurací, které nově patří italské ...

  • Se SkyEurope létá stále méně lidí

    (10.03.2009, Letenkář.cz) Společnosti SkyEurope výrazně klesá od října 2008 počet pasažérů. Tedy již pátý měsíc za sebou. K největšímu poklesu došlo přitom v únoru 2009. SkyEurope přepravil necelých 161 tisíc pasažérů, což bylo o 36,9 procenta méně než v únoru roku 2008. SkyEurope to zdůvodňuje dopady ekonomické krize. Tento pokles se dle vyjádření kompetentních lidí ze SkyEurope daří kompenzovat částečně tím, že cestující si kupují dražší letenky. ...


Sponzorované odkazy